Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Joi, 28 Mar. 2013, 12:17
0
2419

PROMISIUNI DE POLITICIAN: Vezi planurile Guvernului Ponta pentru judeţul Maramureş în 2013

Prefectul Anton Rohian (care ar trebuie să fie, cel puţin în teorie, apolitic) a făcut recent o prezentare a planului de acţiuni pentru realizarea în judeţul Maramureş a obiectivelor cuprinse în programul de guvernare 2013-2016 pentrul anul în curs. La capitolul Transporturi, spre exemplu, Guvernul Ponta promite bani pentru reabilitarea DN 1C (Valea Chioarului – Baia Mare şi Mare – Limita jud. Satu Mare), reabilitare DN 18 (Baia Mare – Sighet – Moisei - Borşa – Limita Jud. Suceava), consolidare sistem rutier DN 18 (Baia Mare – Mogoşa) şi extindere şi modernizare Aeroport Baia Mare. Doar promisiuni de politician, deocamdată.

promisiuni de politician vezi planurile guvernului ponta pentru judetul maramures 2013
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

În conformitate cu Legea 340/2004 republicată, privind prefectul şi Instituţia Prefectului şi a Hotărârii de Guvern nr 460/2006 pentru aplicarea unor prevederi ale acestei legi, a fost întocmit „Planul de acţiuni pentru realizarea în judeţul Maramureş, în anul 2013, a obiectivelor cuprinse în Programul de guvernare 2013 - 2016”.

Acesta a fost elaborat cu consultarea conducătorilor serviciilor publice deconcentrate ai instituţiilor publice şi autorităţilor administraţiei publice locale, fiind corelat cu obiectivele cuprinse în cele 27 de capitole din Programul de guvernare. Planul cuprinde 661 de acţiuni importante ce sunt de competenţa  autorităţilor locale şi urmează a fi realizate în cursul anului 2013.

Aşadar, la capitolul  Agricultură, se are în vedere în acest an continuarea procesului de retrocedare a proprietăţii în vederea încurajării tranzacţiilor de terenuri agricole - care să conducă la comasarea terenurilor şi reducerea numărului de ferme şi exploataţii, promovarea şi susţinerea agriculturii ecologice şi a produselor tradiţionale maramureşene, accelerarea absorbţiei fondurilor europene derulate prin PNDR, respectiv înfiinţarea de loturi demonstrative.

La capitolul Ape şi Păduri, avem exploatarea în condiţii optime a acumulării Strâmtori-Firiza pentru asigurarea necesarului de apă pentru zona Baia Mare – Baia Sprie, monitorizarea cantitativă şi calitativă a resurselor  de apă prin infrastructura existenta în bazinul hidrografic SOMEŞ-TISA, respectiv combaterea despăduririlor şi tăierii ilegale de masă lemnoasă.

La Buget - creşterea veniturilor bugetului general consolidat al statului cu 5% faţă de anul 2012. Pentru Cultură planurile Guvernului Ponta se intenţionează finalizarea inventarierii şi clasării patrimoniului naţional construit şi susţinerea întăririi dispozitivului legal şi a mijloacelor administrative de salvare, protejare şi punere în valoare a monumentelor istorice şi de arhitectură, ca şi a siturilor şi ansamblurilor urbane şi a monumentelor de for public, derularea proiectului « Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord », actualizarea Listei Monumentelor Istorice 2013 şi protejarea patrimoniului cultural mobil şi imobil.

La partea care doare cel mai mult, şi anume infrastructura rutieră a judeţului, avem execuţie lucrări proiect Reabilitare traseu de drum judeţean Baia Sprie (DN 18) – Cavnic (DJ 184)- Ocna Şugatag (DJ 109F) –Călineşti (DJ 109 F) – Bârsana (DJ 1895), programul privind reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes judeţean şi de interes local, alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate, precum şi în unităţile administrativ-teritoriale cu resurse turistice, conform HG 577/1997 şi elaborarea Planului judeţean de dezvoltare durabilă perioada 2014-2020.

Guvernul Ponta are de asemenea în vedere pentru judeţul Maramureş prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, îmbunătăţirea colaborării cu instituţiile cu atribuţii de control fiscal, pentru combaterea contrabandei şi evaziunii fiscale, asigurarea controlului şi supravegherii frontierei de stat, inspecţii, controale şi verificări în domeniul situaţiilor de urgenţă, activităţi de pregătire, monitorizare în domeniul situaţiilor de urgenţă, reducerea timpului de răspuns a forţelor şi mijloacelor  la intervenţii în zona de competenţă sau implementarea politicii antidrog la nivelul judeţului.

Articole din aceeasi categorie
Fostul președinte și consilier județean al PMP Cluj, Rareș Rusu, alături de președintele organizației Câmpia Turzii și fost secretar general al județului, Marian Morar, de președintele organizației De
27 Mar. 2018
18:23
10
Primul-ministru desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat vineri noul cabinet care urmează să fie validat de Parlament.
26 Ian. 2018
16:44
4
Reprezentanții UDMR s-au întâlnit astăzi cu cei ai PSD și cu primul-ministru desemnat Vioroca Dăncilă.
23 Ian. 2018
14:05
7
PSD a retras sprjinul acordat premierului pe care l-a numit, pentru a doua oară într-un an. Paul Stănescu ar putea fi premier interimar.
15 Ian. 2018
21:55
4
Ales în Parlament pe listele Uniunii Salvați România, deputatul clujean Adrian Dohotaru își dă demisia din partid și le cere colegilor care nu sunt de "dreapta" să îi urmeze exemplul.
31 Oct. 2017
11:27
4
La capătul unei ședinţe a Comitetului Executiv al PSD care a durat până aproape de miezul nopții, Guvernul a rămas fără trei miniștri.
13 Oct. 2017
10:25
1

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide