FOTO: Viața nu are suficientă prioritate! Petiție pentru deschiderea imediată a circulației pe tronsonul de autostradă Aiud-Turda
Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A10 Sebeș-Turda sunt gata să preia traficul rutier, dar nu au fost date în circulație. În acest timp, spun cei de la Asociația Pro Infrastructură, șoferii riscă să își piardă viața pe drumul național paralel, DN1.
Asociația Pro Infrastructură și Declic au lansat o petiție pentru ca autoritățile să deschidă imediat tronsonul Aiud-Turda. Aceștia spun că, se pare, pentru autorități "viața nu are suficientă prioritate".
"Conform unui chestionar la care au răspuns peste 5.300 de membri Declic, peste 60% dintre noi am fost deja implicați într-un accident rutier. Suntem <<campioni>> în Europa la capitolul decese în accidente auto. În medie, 5 oameni mor în fiecare zi pe șoselele din România. 30 de km din DN1, între Turda și Aiud, pot fi înlocuiți chiar astăzi cu o autostradă modernă - A10. Deși lucrările au fost finalizate, autoritățile tergiversează recepția", arată cei de la Asociația Pro Infrastructură.
Specialiștii independenți spun că aceste două tronsoane din A10 pot fi date în folosință fără riscuri. Posibilele neconformități imputate constructorilor nu afectează traficul și pot fi rezolvate după recepția parțială a lucrărilor și deschiderea traficului rutier. Mai mult, chiar purtătorul de cuvânt CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat de curând că recepția lotului 4 nu este împiedicată de problemele alimentării cu apă a Centrului de Întreținere și Coordonare, "întrucât nu afectează drumul propriu-zis", spun cei de la Asociația Pro Infrastructură.
"Credem că viața chiar are prioritate în fața barierelor birocratice. Dacă noi tăcem, permitem birocrației, incompetenței și fugii de răspundere a oficialilor CNAIR să țină închisă o autostradă perfect funcțională. Pentru autorități este mai ușor să amâne rezolvarea problemelor, dar dacă suficient de mulți le vom spune că amânarea este un act criminal, vor urgenta deschiderea circulației. În caz contrar, vor putea fi considerați responsabili moral pentru morții de pe DN1", mai spun cei de la Asociația Pro Infrastructură, care au intițiat petiția.
Autostrada permite circulația în condiții de maximă siguranță la viteze de 130 de kilometri pe oră. Acest lucru a fost demonstrat în 16 februarie când a fost realizată filmarea de la bordul mașinii.
Recomandari
Post new comment
Comentarii
Bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: miky_n3@yahoo.com
De cand a devenit autostrada o cale de "maxima siguranta"? O cale rapida de deplasare da, dar nu atat de sigura. Daca se reduc accidentele legate de neacordarea prioritatii spre exemplu se contra-compenseaza prin viteaza si riscul de accidente creste. Oare voua nu v-a taiat niciodata calea un TIR pe autostrada?
Donati odata spaga aia si totul va fi ok!
eu de cand spun ca am fost suntem si v-om fi un popor de prosti saraci si bolnavi.
La cum ai scris "v-om"... confirmi ca faci parte din categoria la care faci referire.