Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Miercuri, 09 Oct. 2013, 12:18
83
24100

Sabin Gherman e un fraier de pe stradă

În timp ce românii belesc ochii la tot felul de breaking news-uri, ăia 588 tocmai şmecheresc o lege ciudată: farmacii numai pentru ei, cu medicamente la preţ redus şi aduse, în caz de urgenţă în maximum 4 ore.

sabin gherman e un fraier de pe strada
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Doamnă şi domnule, ăştia nu cu măseaua sau cu stomacul suferă, ci cu capul. Îi doare la bască, la banană, la ce vrei tu mai spurcat să gândeşti – la asta îi doare promisiunile din campanie.

Asta nu mai e democraţie – pentru că democraţia presupune resorturi etice, presupune o minimă onestitae publică. Şi la noi nu-s.

Cunosc deputaţi, din toate partidele, care ajută în fiecare an familii întregi cu probleme. Parlamentari oneşti, oameni care m-au rugat la o cafea să nu vorbesc despre numele lor, pentru că nu vor să fie asociaţi cu Becali – ei ajută pur şi simplu, nu fac gargare publicitarde. Aleşii ăştia, puţini, acum tac. Şi mie mi-e ruşine să îi sun să le cer un punct de vedere.

Dar mă întreb: cum naiba, când poporul ăsta e pe primul loc la toate bolile din Europa, cum naiba să votezi farmacii numai pentru cei din parlament? Cum naiba poate gândi cineva ca ăştia, cum naiba mai pot ieşi între oameni? Care e minunea halucinantă prin care un om îşi pierde minţile când i se pune insigna de parlamentar în piepţii de aramă?

Doamnă şi domnule, o să-mi calc pe suflet şi te invit să ieşim în stradă. Da, în stradă: o mie, zece mii sau o sută de mii de oameni care să strige împotriva ăstora. Aici nu mai e de apărat aurul Apusenilor, ci pur şi simplu consistenţa unei naţiuni. Nu păduri, nu metale rare, ci oameni care au rămas în ţara asta gândind că se va schimba în bine. Aici deja nu cu un partid anume te mai baţi, ci cu un popor mic de putori, ales de fiecare dintre noi.

Suntem nişte fraieri – şi eu îs ăl mai mare dintre fraieri: am crezut că într-o zi ţara asta va semăna cu visările de om simplu, cu bucuria că ţi-a născut nevasta sau că a intrat ăl mare la Medicină. Am tot muşcat din mine să rămân aici, ostentativ-încântat să aflu ba că Bucovina e ambiţia lui Dumnezeu, ba că Ardealul e liniştea ultimă şi faină a lumii. Naiv fiind, credeam că va veni şi România noastră, mai de la ţară şi fără fiţe de Casa Poporului.

Dar România lor e cea care dă măsura vremurilor. Pentru ţările lor de partid se construiesc spitale şi şcoli impecabile, acolo-i găseşti pe îmbuibaţii de succes care dau numele ţării tale, acolo lipsa onestităţii face lucrurile să se întâmple. Şi iar muşc din mine şi scriu: m-am săturat de România asta a lor de mă doare stomacul, m-am săturat de putori de-mi puşcă ficaţii -

dar toate astea o să le spun, boală cu boală, în mijlocul străzii.

Voteaza articolul
4.6 / 5 (175 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

Miticii din Ardeal trebuiesc deportati imediat ce obtinem autonomia! Can vom fi independenti, am sa fac in asa fel incat , toti miticii sositi in Ardeal sa fie deportati iar averile confiscate !!

Mars in ungaria pacalicilor,zdrente fara tara! Boanghine.

V-am auzit la TV cum înfierați cogii jurnaliști pentru că disprețuiesc pe medici și profesori....
Ca argument folosiți exemlul unor repetenți care ar conduce țărișoara pe ca o iubiții în vorbe (doar).
STIMATE/STIMABILE domn... repetenția se numește eșec școlar, este prevăzut în legea educației și nu sunt stipulate consecințe care să interzică vreun drept civil (de exemplu dreptul de a alege și de a fi ales) unor elevi care au trecut prin această experiență educațională.
NU MAI ARUNCAȚI STIGMATE ASUPRA CETĂȚENILOR ȚĂRII PE CARE O IUBIȚI ÎN VORBE, OAMENII SUNT DIFERIȚII, REEPETENȚII AU PLĂTIT ÎN COPILĂRIE PENTRU GREȘELILE FĂCUTE!!!

Cand voi putea citi acest ziar in limba mea materna, adica lb maghiara?

Cand va putea un sas sa citeasca ziarul acesta in limba lui materna??

Militam ca 3 neamuri, dar nu se face nimic .... totul e in lb romana. Nu ar trebui sa fie trilingv ziarul?

of cors, da sa fie si in franceza si in araba ca e studentz p-aci. propun un protest maghiar pur-sange

Toata stima d-le Gherman. Cea mai adevarata emisiune TV existenta in Romania.

Problema noastra ca populatie, nu ca popor este ca in loc sa ne indreptam furia si nemultumirea si sa iesim naibii in strada toti, solidari sa aratam putorilor de la guvernare cine e stapanul si cine sluga, ne mancam intre noi, ne pierdem in discutii interminabile, virale...cine a mancat o litera, cine a gresit un an la un eveniment istoric, de parca asta ar conta in final.

Tot respectul Sabin Gherman!

De acor cu dumneavoastr, ar trebui sa infiintam o miscare......impotriva guvernantilor si a clasei politice de doi bani. Chiar cu actiuni mai radicale.

TOATA STIMA PENTRU DUMNEAVOASTRA DOMNULE GHERMAN dar din pacate degeaba DE LA MANCHA A MURIT DE MULT si EL CID SI MIHAI care si a tradat propria nou "CREATA" NATIE CA SI ALTII DE ALTFEL ! ne ramine macar HORIA si CRAISORU SI SUFERINTA sub HONVEZI !!! (ce sa mai vorbim de tabori cendor )
cu stima !

va salut si va respect domnule Gherman ! imi face placere sa va ascult !PUNCT !

Acuma catva ani, am crezut ca e bine sa stai in tara ta, Dar acuma vad ca e jale, ne asteapta moatrea la spitale, ca nu avem asistenta medicala numai pe hartie.NIMIC NU MERGE BINE, de si credeam ca va fi odata bine.NICIODATA LA NOI IN ROMANIA.Respect ce spune dl GHERMAN, CA SPUNE MAI BINE DAR JUDECA CA SI NOI OROPSITI SARACI, JEFUITI DE SPALATOTRI DE BANI, ADUNATORI DE AVERE FABULOASA IN TARA TOT MAI SARACA, plin de disperati si depresivi, ce va fi maine???cum vom trece iarna cu scunpiru zilnice etc.La noi numai bogati au drept la VIATA.

domnule,fii patriot si vei vedea ca toate trec !
nu dumneata eshti important ! tzara e importanta ! si cine i tzara ? conducatorii ei iubitzi !
nu i mai bine amu ca tatzi sintem rumini ? ce daca o ducem greu ?odata o da dumnezo si om duce o bine

Si astea,D-le Gherman,in conditiile in care D-l Ioan Aurel Pop-rectorul UBB(si nascut in Brasov) spune urmatoarele(redau o postare aparuta saptamana trecuta in mass-media locala):
Rectorul UBB, istoricul Ioan Aurel Pop, a avut astăzi o serie de intervenţii excepţionale în cadrul dezbaterii intitulate “A fi român vs a fi ardelean” din cadrul seriei de dezbateri de la Berăria Culturală organizate de Fundaţia Armonia şi Fabrica de Bere Ursus. Moderator a fost jurnalistul Ion Novăcescu, cel care a înfiinţat seria de dezbateri. Viitoarea dezbatere, de peste două săptămâni, va fi despre manipularea TV.

Ion Aurel Pop a explicat pe larg care este situaţia statului român la nici 100 de ani de la MareaUnire, faptul că nu există o identitate transilvăneană ci una română şi că Transilvania este cea mai dezvoltată regiune a României actuale iar în Imperiul Habsburgic a fost cea mai săracă regiune a Imperiului. De asemenea, Pop a contrazis extrem de argumentat teoriile politologului american Sa***EDITAT***l Huntington conform cărora ţările ortodoxe sunt neperformante faţă de cele catolice sau protestante. Ioan Aurel Pop a pledat pentru descentralizarea statului român.

“Constanţa plăteşte impozite cât şapte judeţe sărace ale Transilvaniei. Deci hai mai bine să descentralizăm, să păstrăm cât de mult putem aici din ce producem, dar hai să lăsăm vorbăria şi hai să lucrăm mai mult, nu să punem sub semnul întrebării o construcţie istorică de nici 100 de ani. Nici România actuală, nici Ungaria actuală nu au nici 100 de ani”

“Să nu mi se spune că un negru dn Bronx nu poate face performanţă. Eu am trăit în SUA, am predat acolo, am văzut Bronxul, Harlemul, şi de acolo ies valori. Deci să nu ni se spună că noi nu avem performanţe, că nu putem face aşa ceva. Uite că am intrat şi în UE şi rezistăm”, au fost doar câteva din intervenţiile rectorului UBB.

Intervenţiile istoricului, foarte clare în ciuda multitudinii de date istorice enumerate au stârnit ropote de aplauze. Pop a fost extrem de relaxat şi a băut o bere neagră alături de cei prezenţi la dezbatere.

Ropote de aplauze .....
Da, tot ciclul, nu doar pseudo-dezbaterea in cauza, este o mare spalare de creier. Te simti de parca ai fi la o intrunire a unor firme MLM (jocuri piramidale deghizate), si acolo se numeste dezbatere.
Iar Pop vrea decentralizare? LOL. I s-o fi parand ciolanul mai mare asa. Sau pur si simplu asta era minciuna care i s-a spus ca trebuie s-o zica in ziua respectiva?

n o luatzi asha; ginditzi va ce emotzionatzi se va fi simtzit auditoriul bizon rumin ! daca au aplaudat la spusele rectorashului.pai asta saracu de unde sa shtie el de cultura transilvana ? un copil de tzaran propulsat de politica statului si a Marelui Partid intr un loc unde dezastrul se vede numai daca citeshti in reviste straine.

Aceeasi mitocanie in comentariile tale.
Mai gibonica, omiti faptul ca autorul articolului e tot copil de taran,,, Asta cum de are competenta sa se ocupe de problema transilvana? Si ce-l mai pupi in c*r!
De n-ar fi fost MAREA UNIRE din 1918, Gherman ar da cu sapa prin Zaul natal. La fel ca si Pop si Novacescu.
Inapoi la coada vacii cu noi! Nu?

domne fereshte ! da ce dumneata crezi ca lumea se mai poate intoarce in iepoca de piatra ?
si io ma trag din tzarani,dora numa c o jeneratzie mai devreme.
jina nu i a lu pop ca i copil de tzaran; el o luat calea ce i o aratat o Partidu nostru Mare si o facut tat ce partidu i o cerut !
si ashe ca dumneata ii mindru ca Transilvania ii amu la sinul tzarii mama.
baiu shtii unde i ! ca voi credetzi ca tatzi vlahii din Transilvania or fost iobagi la unguri si ca fratzii vostri v or salvat.voi sintetzi ashe de bine spalatzi pa creer ca traitzi in alta lume.da mai ii o problema:voi atzi ajuns amu shtabi ca ashe o vrut tzara mama si ashe cum o fost in 89 voi nu vretzi sa pierdetzi

Cu cata mandrie-ti mai afisezi ineptiile...
Nu cred ca este un popor mai indoctrinat decat voi in toata Europa. In frunte cu "bravul" conducator Viktor Orban ati pornit o ofensiva pe toate planurile, de eliberare a marii si specialei natiuni de sub ocupatia straina.
Ca sa cuantifici in mod obiectiv nivelul de indoctrinare cauta pe google.com "hungarian nationalism" vs "romanian nationalism". Nu pui capul in pamant cand vezi rezultatele? Unde predomina privirile tampe, specifice creierelor spalate?
In ceea ce priveste patriotismul ostentativ, sunteti iarasi campioni. Ati ajuns sa depuneti coroane de flori si unde s-o pisat calul lui Petofi.

La ce te astepti daca au invatat istorie de la "istorici" care discuta la nivel de intruniri la carciuma?
Dar macar de si-ar folosi un pic creierul. Pai in 1907 de ce o fost "marea" (conform limbajului proletcultist) rascoala taraneasca? Ca in plin secol 20 se murea de foame. Si de ce o fost fix in Moldova? Pt. ca acolo era un sistem social bazat pe latifundii.
Na, in Transilvania in acelasi timp industrializarea era deja bine avansat. Asa ca fix fara unire ar fi avut romanii sansa sa se emancipeze. Si majoritatea romanilor din Transilvania stiau chiar foarte bine ca Regatul este inapoiat cu cel putin 50 de ani. Se poate citi in presa vremii, se poate citi in dezbateri, se poate citi in lucrari stiintifice (de obicei sociale, dar nu numai) facute chiar de intelectuali romani. Consensul era acela de a se face unirea abia dupa o perioada de tranzitie de cam 50 de ani, pt. a da posibilite Regatului sa se ridice la nivelul Transilvaniei. Numai ca au fost regatenii smecheri, i-au mituit pe intelectualii transilvaneni cu posturi de ministrii la Bucuresti, totul in scopul unei uniri pe loc, fierul trebuia batut cat era cald, cine stie ce s-ar fi intamplat doar dupa cativa ani (nici macar nu trebuiau 50) si cum s-ar fi decis romanii transilvaneni mai incolo.
M-ar bucura ca macar ceea ce s-a predat la istorie in scoala ar putea unii intelege. Sa mai analizeze si motivele, ca istoria nu s-a produs asa ca un basm, acolo au actionat forte si interese. Din pacate multi au fost indoctrinati si indobitociti, ce sa te astepti sa mai si gandeasca analitic?

draga arici, sa stii ca ai perfecta dreptate.

Domnule Pacalici,

Ce vrei sa insinuezi, ca intelectualii transilvaneni erau corupti??? Asta parca era o trasatura definitorie a celorlalti...
Nu mai inteleg nimic!

scriu aci ptr ca comunistii sa shtie ca nu totzi e proshti !
ei au fabricat un trecut care sa le poata motiva crimele si statul lor social de astazi.regatzenii ca sa poata stapini Transilvania cu o cultura mult mai avansata nu puteau altfel decit folosind populatzia cea mai primitiva de aci care avea mintea odihnita,ha ha.doar folosind o politica a dezbinarii si a promovarii arbitrare,pe criterii etnice si origini sanatoase,curatzind etnic zona,au putut sa domine aici.
ptr tovarasii pop si altzii:orasele transilvane erau locuite si de vlahi,nu totzi vlahii erau iobagi cum nu totzi ungurii erau grofi.de ce statul romanica nu a obtzinut averea Gojdu ?

Nu "e prosti dar e neinformati". Invata o istorie scrisa de ei, pentru ei.

Cate scoli de stat cu predare in limba romana existau in 1918 in Cluj?

"În iunie 1919 cele cinci şcoli secundare din Cluj au fost preluate de statul român. Până la această dată în şcolile secundare învăţământul se desfăşura numai în limba maghiară. În anul 1919 a început organizarea învăţământului românesc de toate gradele…

Începând cu anul şcolar 1920-1921 la Şcoala Civila de baieti au fost îndemnaţi să vină copiii de ţărani. Au venit mulţi din Aghireş, Cojocna, Poieni, chiar şi din alte judeţe. Referitor la acest aspect în „Anuaru al II-lea al şcoalelor civile româneşti din Cluj”, directorul Iuliu Karsai scria: „Ne-au năpădit băieţii, dar, de regulă, cei mai săraci, aşa că nu aveau nici opinci, ci numai câte un pantof bun şi unul rău, aruncaţi de oamenii cu stare mai bună, iar alţii desculţi. Le scânteiau ochii de dorul de a umbla la şcoală, fruntea lor lată şi sufletul promiteau mult, dar se vedea pe ei că toată bogăţia lor se afla în desagii cu merinde din spatele tatălui sau fratelui care i-a petrecut la şcoală.” Spre a veni în ajutorul acestor elevi s-a deschis în localul şcolii în anul 1920 un internat numit simbolic „Internatul Ţărănesc”, unde şi-au găsit adăpost 60 de elevi în primul an de funcţionare. Pentru ei Ministerul Instrucţiunii a acordat 49 de burse, în valoare de 1000 lei pe an. Băieţii din internat rosteau zilnic următoarea rugăcune: „Doamne ajută părinţilor să mă poată ţine la şcoală. Doamne ajută-mi să mă fac harnic, bun şi om cu minte luminată. Amin!”

folositzi un discurs shablon al Marelui Partid ! sintetzi cumva salariat la departamentul de propaganda ? sintetzi capabil la fel de repede sa scoatetzi din arsenalul de lupta si subiectul natzional ? acei care se rugau sa fie harnici,buni si luminatzi erau pepiniera partidului si a Securitatzii care apoi au omorit oameni doar ptr ca nu erau la fel cu ei.
am avut si eu coleg de scoala primara un copil abandonat de parintzi.azi e mare securist ! Marele Partid avea nevoie de cadre de nadejde,si cine puteau fi mai bine folositzi in lupta dreapta impotriva exploatatorilor si construirea natziunii rumine ?

Esti ridicol! E document din 1920.
Ce legatura are cu partidul si securitatea!?

ei domnule vero ;
ori dumneata nu potzi judeca cu propria minte,ori eshti un salariat aci :
totul are legatura : 1920 are legatura cu 1940,1945 are legatura cu 1947 si
1989 are mare legatura cu 2013 !

Cea mai saraca regiune in Imperiul Habsburg? Interesant ca statisticile spun altceva.

Cea mai saraca regiune a Imperiului Austro-Ungar era Galicia.
Mic discurs de geopolitica pt. dl. rector a carui cunostiinte arata ca pe drept forul lui de discutii este crasma: Galicia este regiunea invecinata cu Imperiul Rus, normal ca acolo nu s-a facut nici o investitie, fiind considerata zona tampon. Intr-o asemenea zona nu se construieste nici industrie nici infrastructura. Agricultura iar nu se prea putea face pt. ca-i o zona muntoasa. Practic ce era acolo erau garnizoane si angajati ai statului, astia erau singurii care avea din ce trai pt. ca primeau leafa. (A se citi de ex. romanul cu Riedl.) Populatia locala putea sa faca doua lucruri, sau sa moara sau sa reuseasca sa vanda ce avea si sa ia drumul spre Hamburg pt. a se imbarca pe un vapor cu destinatia America. A fost regiunea din care au plecat cei mai multi emigranti catre Americi (Nord- si Sud).
[S-a si dovedit corecta decizia de a tine Galicia ca zona tampon. A fost primul punct de atac a rusilor, chiar la inceputul razboiului. Multi dintre noi am avut strabunici care au murit acolo, fiind lupte grele, sau au reusit sa se intoarca si sa ne povesteasca. Au fost multi soldati transilvaneni dusi acolo pe front. Zona asta tampon a si permis armatei austro-ungare sa se replieze, dat fiind suprematia de forte a rusilor la momentul respectiv.]
In schimb Ardealul era traditional o zona bogata, deja datorita reliefului foarte propice agriculturii. Pe langa asta de pe la mijlocul secolului 19 exista o infrastructura foarte bine pusa la punct, dat fiind ca era nevoie de ea pt. exploatarea zacamintelor. Statul a concesionat practic toate drepturile unor societati pe actiuni. Aici era deja in plina floare capitalismul industrial, nu se poate vorbi absolut deloc despre saracie. Chiar din contra, dezvoltarea a fost atit de puternica incat forta de munca era ce lipsea. (Somaj zero, stim ce inseamna.)

Oricum,cea mai saraca regiune a Impriului Habsburgic este cu mult peste cea mai bogata regiune a Romaniei...

Sa mai vedem acuma si ce ascunde comparatia "Nici România actuală, nici Ungaria actuală nu au nici 100 de ani (sic)”
Dupa ce si-a pierdut 2/3 din teritoriu Ungaria era deja in perioada interbelica un stat refacut si functional, stand, din pct. de vedere economic, destul de bine in raport european. In acelasi timp Romania inceput sa-si exploateze noile cuceriri, in special Transilvania, dar nici Bucovinei nu i-a mers mai bine. Primul lucru care s-a facut a fost schimbarea Forintului in Lei la jumatatea cursului. Practic transilvanenii s-au trezit furati cu jumate din tot ce aveau. Al doilea pas a fost reforma agrara in care s-au confiscat terenuri si bunuri agricole. Aici comunitatea germana si-a pierdut practic tot avutul comunitar, ceea ce i-a pus in incapacitatea de a-si mai finanta scolile si bisericile. Statul roman le-a refuzat in schimb scolile de stat in limba materna. (Contrar celor asumate in tratatul de la Trianon.) Nu cu mult diferit a fost ce s-a intamplat in Bucovina. Al treilea pas a fost inlocuirea functionarilor. Nu cu functionari romani din Transilvania cumva... au fost trimisi functionari din Regat, crescuti in spirit balcanic, obisnuiti cu mita si cibucul.
Deci in timp ce Ungaria se ocupa de consolidara statului si contruirea unei tari functionale, Romania incepea sa-si exploateze ceea ce considera practic colonii.
Treaba asta nu s-a schimbat nici pina azi.

´´Nici România actuală, nici Ungaria actuală nu au nici 100 de ani” auzi frate ! ha ha manipulare prin invaluire: si asta e istoric ! pai bade pop aci matale zici adevaru pe jumatate: regatul o pus laba pe Transilvania amu s 94 ani,ptr prima data in istoria lui,da Ungaria o fost de 1000ani tat acolo,numa c o pierdut o parte.
si sa adaug si io : Congresul American a trimis o comisie in 1929 care a facut o informare cam asha :constitutzia tzarii (ro) e una in text si alta in realitate.comunitatzii evreiesti i s au refuzat actele noului stat aparut,era vorba de zeci de mii de oameni,ei nu puteau nici emigra nici nu aveau drepturile de cetatzean.noul stat prigoneshte bisericile de alt cult decit cel ortodox.administratzia a fost schimbata cu oameni adusi din regat.
statul romanica a fost si este unul discriminator etnic.si ptr a putea mentzine Transilvania in hotarele sale a dus o politica de purificare etnica si de invrajbire

Deci popoarele ortodoxe n-ar fi mai putin performante? Sa vedem niste exemple:
- Rusia o tara imensa, totusi n-a fost niciodata la un nivel de dezvoltare actual. Intotdeauna cu zeci pina la sute de ani in urma celorlalte state. Polonezii, tot un popor slav si tot o tara destul de mare ca teritoriu au fost totusi pe parcursul istoriei in elita europeana.
- Sa luam si niste exemple de popoare mai mici: Chiar in interiorul fosteri Yugoslavii, un conglomerat de popoare slave. Sarbii tot timpul balcanici si nedezvoltati, croatii si slovenii cu economie functionala, nivel de trai ridicat si un stat functional democratic.
Acuma ghiciti cine sunt ortodocsi si cine nu.
Problema cu ortodoxia este ca a fost intotdeauna o biserica care s-a pus in slujba domnitorului tarii (fie el tar, imparat, rege, voievod sau domnitor, ba chiar si regim comunist) si a fost doar o unealta de asuprire. Practic a tinut poporul in prostie pt. ca patura superioara sa poate trai linistita. Practica din interiorul bisericii ortodoxe nu e diferita fata de societatile in care ea este instrument, motto-ul fiind: calca in jos si linge in sus.
In schimb biserica catolica inca din evul mediu a venit in conflict cu statul (statele). Aceasta concurenta intre coroane si papalitate a avut un efect benefic. Fiecare trebuia sa ofere ceva pt. a atrage in spatele ei sustinatori. Nu puteau merge pe o mana si in paguba populatiei.

asta-i buna "calca in jos si linge in sus." perfect adevarat.

mai oameni buni, daca tot aveti idei, va place sa va dati replici intre voi, de ce pierdeti timpul aici si nu va inscrieti intr-un partid, sa aveti sansa practica sa va puneti ideile in actiune, nu e mai corect asa, acum e democratie in republica (fosta socialista) romania.

ma omule de bine ! apai nu tzi pierde vremea cu prostiile ce le scriem noi p aci.citeshte si dumneata ´´Munca de Partid´´ io shtiu ca ptr poborul ala ce vorbesc io p aci ii cam ce vorbea iepurashul in bancul ala.
da,io ma mai amuz; io shtiu ca nu va place sa va arat oglinda,da voi trebe sa fitzi mindri ca atzi invins la rivolutzie !
si la partide,uite ca mi ai dat o idee: n ar strica un partid care sa aiba in program independentza Transilvaniei ! tare ash vrea sa shtiu se poate inscrie ?ha ha

ptr conformitate : pop aurel ioan nascut sat Sintioana comuna Taga
novacescu ioan nascut sat Prelipeti comuna Valea Almajului.
nu fac nici un comentariu,doar amindoi studii de istorie in republica socialista romania
nu declara ca ar fi membri pcr !!

L-ai uitat pe gherman: Zau de Campie cu studii la Craiova.

domnule,dumneata batzi cimpii ! io am raspuns la ce scrisese unul p aci ca pop ioan aurel ii din Brasov !!?
io n am nimic de unde se trage unu ori altu ! important ii sa fie om ! dumneata shtii ce inseamna asta ?
majoritatea comunistilor nu shtiu ! minciuna,ipocrizia si hotzia sint ceea ce i mina in lupta !

"n o luatzi asha; ginditzi va ce emotzionatzi se va fi simtzit auditoriul bizon rumin ! daca au aplaudat la spusele rectorashului.pai asta saracu de unde sa shtie el de cultura transilvana ? un copil de tzaran propulsat de politica statului si a Marelui Partid intr un loc unde dezastrul se vede numai daca citeshti in reviste straine."

Intr-adevar apare Santioana pe site-uri...dar pe pagina personala de Facebook e trecut Brasovul?!?!?!

ha ha ha,oare de ce ?

baaaaaaaaaa ,sabine ,sa scrii si de Base ca face baie numai el in piscina de la ,,vila Dante,, !.......... nu de alta ,mai uitate si la cel care i-o su,gi zilnic!
atunci cand vai scriie si de uni si de alti ,ATUNCI VEI FI CREDIBIL!
ACTUALIZEAZA ACEASTA STIRE BASISTA!!! vezi ca nu e asa!!!!!!!

Natarau agramat, daca ai reusit sa citesti articolul nu i-ai priceput esenta, adica ce vrea sa spuna. Vezi tu Drace, faptul ca poti sa postezi orice narozenie fecaloida care-ti iese din neuronul schizoid, se datoreaza unora care au tinut sa schimbe ceva in tara asta si mai ales in mentalitatea unor ipochimeni de genul tau, latrai sfertodocti si inapoiati. Esti penibil din toate pt. de vedere.

ba bosorog besinos,vezi ca ai sindromul ,,vadim,,! ...un prost slobod .....

Lasa-i ma sa si ia supradoze toti,apoi votam pe altii,care vor face la fel.Problema e functia Deci ,cu cat is mai putini,cu atat mai bine.Aici trebuie batut fierul. De iesit ,iesiti degeaba ,pe strazi.Mai bine beti ceaiuri si tratati-va naturist.de murit,murim oricum,important e ,cum traim.Sa-mi mance si portia mea de medicamente.....

D-le Gherman mare dreptate aveti dar pina sa-si dea seama si ala care sta si se uta la tot felul de stiri despre javrele din parlament estre cale lunga . Anul trecut in vara sindicatul- cartel Alfa a organizat un miting de protest in fata prefecturii ,sotia mea este vicelider de sindicat la o firma din Cluj din 250 de membri au fost 20 ,tin sa precizez ca mitingul era legal iar ceilalti 230 de cloegi ai sotiei brusc au avut probleme fix in acea zi ,in firma la care muncesc eu nu avem sindicat dar am participat si eu la acel miting. Am auzit comentariile unor trecatori :UITE MA SI FRAIERII ASTIA N-AU CE FACE;desi se cereau niste lucruri prefect normale care ne afecteaza pe toti sindicalist sau nu . DATORITA ACESTEI MENTALITATI SI A FRICII SAU A NEPASARII TUTUROR ESTE TARA IN SITUIATIA ASTA IAR ATUNCI CEI 588 DE PENALI DIN GUVERN FAC CE-I TAIE CAPUL .PINA CIND TINE FIGURA CU MITA ELECTORALA . ADEVARU DOARE UNEORI DAR TREBUIE SPUS CA NOI ROMANII SINTEM INCA OBISNIUTI SA NI SE DEA SA NI SE SPUNA CE SA FACEM SAU CE ESTE DE FACUT ASA NU SE MAI POATE ,TREBUIE SA INVATAM O DATA CA TREBUIE SA NE CEREM DREPTURILE CHIAR DACA IESIM IN STRADA CA SA VADA TICALOSII DIN GUVERN CA ASA NU MAI MERGE, SPER MACAR CA SI COPII NOSTRI SA FIE MAI DESTUPATI LA MINTE CA SI NOI

fenomenal ..de citit ..adevarul pe care fiecare il stim ..dar nu il spunem ...multumesc ca sunt oameni care se pricep la scris ..si o fac bine de tot

Ioiiiii...nea Sabinele!..... esti neam de cacarau promaghiar!
Chiar crezi ca nu ne-am prins de incercarile matale de rasuflat pamfletar!??!?!
Matale ce faceai daca erai printre aia 588 si-ti trebuiau picaturi pentru ochi????
Stii matale cum sta vorba aia........cu grija si cainele!!!!!!!!!!

ma intreb daca indivizi ce posteaza de acest fel au oare probleme psihice ? sau poate sint platitzi de departamentul de publicitate al statului romanica ! ptr a arunca in derizoriu subiecte ce fac referire la Transilvania,transilvan ! shtitzi ca in timpul lui ceausescu cuvinte ca Transilvania ,regat erau socotite tabu !?sau poate chiar un individ baut care ishi da drumul si ishi arata masura?

daca merg pe 'logica' ta, inseamna ca si tu, la modul in care postezi, esti platit fie de UDMR fie de vreun partid unguresc, are 'logica' ce spui tu? incearca sa gandesti 'logic'

v o repartizat la monitorizare ?
chiar bine ca ma intrebatzi de bani ! nu shtiu cit sa le cer la ashtia de la UDMR !? dvs ptr cit atzi negociat ?
oricum,intzeleg la dvs munca ii mai dificila ! munca cu oamenii ! sa urmaritzi toata ziulica ce scrie unu si altu,sa facetzi rapoarte la organele superioare,sa socotitzi care ii mai periculos ptr statul romanica,sa i contracaratzi cu tot felul de manipulari ! munca obositoare ! a mea e o placere !
Apropo,in loc de ´´dusul´´ nu suna mai bine ´´dusa´´ ? eram ca intr o familie !
Aaa,da; atzi vrut sa aratatzi ca sintetzi un frate di piste muntzi !

prea le stii tu pe toate, e interesant cu cat patos iti sustii ura impotriva romanilor si a statului roman, se pare ca pana la urma nu ti-ai folosit 'logica' pentru ca nu o ai, esti precum 'fanii' aia ce au venit la Bucuresti, aia primitivi in comportament, tu in gandire, trist.

ura ? nu domnule; eu simt dispretz !
statul asta,poarta o politica de ura:uite mai ieri presedintele tarii a profitat de ocazie la Tebea sa aduca aminte de conflictul rom-ung.statul asta rezista ptr ca a produs in Transilvania o falie intre rom-ung de aici
in copilarie ne jucam si ne bateam,rumini,unguri,nemti,evrei,***EDITAT***i pe strazi si in parcuri,in oras;
tot atunci,cei care azi sint shtabi,erau cu vitele la pascut.ashtia au produs societatea de azi:corupta,ipocrita si superstitzioasa.romanica este o mocirla plina de prostie si exploatata de jmecheri

D-le Gherman, aveti un talent iesit din comun in a asterne cuvintele in pagina, pline de continut si substanta. Dar, ca la toate scrierile sau zicerile Dvs, constat de fiecare data o latura mai putin saritoare in ochi, dar introdusa la pachet cu parte plina de continut. De aceea v-as ruga sa explicitati putin urmatoarea fraza din textul Dvs:
" ... acolo-i găseşti pe îmbuibaţii de succes care dau numele ţării tale..."
Cu multumiri anticipate.

D-le Gherman, oare despre cazul Arsinel de ce nu scrieti nimic? Pentru ca nu e destul de sangeros si hidos in josnicia lui si nu va afecteaza personal? Sa stiti ca de la evenimente punctuale ca acesta porneste nesimtirea si ticalosia la nivelul "alesilor" din Casa Poporului. Daca si unul ca Arsinel, "indragit", nu-i asa, de noi toti si tinut la mare pret, ajunge sa se considere net superior conationalilor in viata de zi cu zi, "rasa superioara" cu mai multe drepturi si valorand cu mult peste romanii care-i alcatuiesc publicul, atunci lucrurile au degenerat peste masura in tara asta si arata putreziciune adanca si decadere morala la cele mai inalte nivele din societatea romaneasca. Erau poate copii care asteptau acei rinichi si carora li s-a luat dreptul la viata. Nu va deranjeaza? Pentru ei aveti vreun mesaj? Sa astepte in continuare cu incredere in bunii nostri medici.... In tarile civilizate "beneficiarul" unei asemenea "tranzactii" ajunge la puscarie impreuna cu medicul care a favorizat marsavia. De la fenomene punctuale si intamplari tragice ca aceasta incepe sa se curete sau nu societatea.

Nu scrie , pt ca ar fi trebuit sa il dea in vileag pe LUCAN. Si cum , ardeleanul e corect, nu poate scrie despre coruptia din Cluj

articolul e bun, pacat ca ungurii nu stiu sa aprecieze obiectivitatea dvs.

... de unde știi cum îl apreciem pe acest român adevărat ? Hülye vagy és kész !

1) Nu văd "logica" comentariului, "dusul", - cum se leagă acest articol cu aprecierea "ungurilor"?
2) Eu aşa ştiu şi cred sincer, că Dl.Gherman este FOARTE APRECIAT de maghiarii din România, în special pentru comentariile, declaraţiile şi articolele dânsului care reflectă adevărata relaţie dintre cele două naţiuni convieţuitoare din Transilvania, o mentalitate corectă şi sănătoasă, FĂRĂ URĂ, ceea ce nu place multora dintre semenii tăi...probabil nici ţie...
3) Probabil tot ungurii sunt de vină, în viziunea ta, că "regăţeanul" nu-şi asumă riscul de a publica sub adevăratul lui nume românesc ... - depinde probabil de "nivelul" conţinutului (sun un pseudonim "exotic" se poate vinde orice, inclusiv subcultură... şi mai ales pentru BANI !)

Gresealá ungurii apreciazá foarte mult pe Dl.Gherman e un om destept si curajos.

vad ca patriotzii sub acoperire lupta pe toate fronturili !
apropo: intr o scurta intilnire cu un regatzean imi spunea ca el scrie cartzi dar semneaza cu un nume ienglezesc: se vind mai bine cartzili asha in romanica

very funny, ai uitat cum s-au comportat 'fanii' echipei nationale de fotbal al Ungariei? ziceai ca au venit la Bucuresti sustinatori ai echipei din Honduras sau Nicaragua, nu ti-a fost rusine ca sunt unguri?

da oare cand joaca 2 echipe din rumania cum se comporta suporterii lor??? suporteri tot suporteri raman, indiferent de tara, sa fi vazut tu cum era daca veneau englezii, apoi injurai tu regatanule.

va rog spuneti_mi si mie la ce ora si unde e intilnirea ,multumesc,abia astept,trebuie pornita o miscare impotriva hotilor care fac legea doar pentru ei.Unica solutie inca o revolutie!,altfel ***EDITAT***IA CUPRINDE ROMANIA, jos cu politicieni,puscarie pe viata coruptilor si confiscarea averilor ilicite,acestea trebuie sa mearga inapoi de unde au venit,la sosele,scoli spitale,adica la popor.Conducerea justitiei sa fie aleasa prin vot de popor ,politia sa fie independent si nesupusa politici.,votarea prin referendum national al legi care sa stabileasca OBLIGATIILE SI RASPUNDEREA PENALA a actelor de co0nducere politica a politicienilor.

io credca romanii o adormit... ca niste mamaligi.. si poa sa fure astia si cearceafu de sub ei ca nu au nici o treaba... Pa romania.. pa..

Sa stiti ca faceti o treaba buna. Va admir inca din anii 90 cand ati avut curajul sa puneti punctul pe "i" cu acel articol deranjant pt mitici si pupincuristi. Tineti- o tot asa

Te rog,foloseste alt nume!!!...SERGIU

MEMORANDUMUL LUI IULIU MANIU DIN 1938

„Sire,
Timp aproape de o mie de ani, Românii din Transilvania şi Banat au îndurat toate suferinţele şi pierderile naţionale, pricinuite de jugul unei stăpâniri duşmănoase. Cucerirea străină le-a răpit ţinuturi întregi, cu pământul cel mai bogat şi roditor, singurul izvor de existenţă materială al unui popor agricultor; o feudalitate strâns legată a ridicat în inima românismului cetăţi puternic întărite, de unde stăpânea şi storcea norodul iobăgit, iar ţara s-a împânzit cu nenumărate târguri şi oraşe, citadele de forţă şi expansiune a elementului stăpânilor. (...)
Trei elemente au fost componentele de căpetenie ale ideologiei politice româneşti de peste Carpaţi: ideea naţională, dreptatea socială şi regimul democratic. Aceste trei principii, adânc împletite şi organic legate, formau în spiritul Ardealului şi Banatului o treime atât de strânsă, încât se confundau în acelaş mare ideal de eliberare, de unire şi de înălţare a naţiunei. (...)
Un stat românesc, fără democraţie şi fără dreptate socială pentru ţărani şi muncitori, ar însemna pentru ardeleni un naţionalism golit de o bună parte din conţinutul lui real şi ar fi continuarea vechilor nedreptăţi sub formă nouă, naţională. Tocmai de aceea conducătorii cari au convocat şi au condus adunarea de la 1 Decembrie 1918 la Alba-Iulia, proclamând principiul însuşi al unirei cu Ţara-mamă, au înscris în acelaş timp necesitatea celor două reforme fundamentale în însăşi revoluţia ce s-a votat, înţelegând ca ele să facă parte integrantă şi organică din textul ei istoric, pe care îl anexăm.
Hotărârile de la Alba-Iulia nu au constituit o simplă enunţare de deziderate, ci un program politic precis la a cărui realizare s-a păşit cu hotărâre şi cu loială onestitate chiar a doua zi după adunarea de la Alba-Iulia. (...)
Guvernele care au urmat după Consiliul Dirigent au procedat întâi la distrugerea esenţei însăşi a vieţei politice, care este dreptul de vot. Practica monstruoasă a furtului de urne, pusă în aplicare şi repetată în mod sfidător la fiecare nouă guvernare, a deschis calea celorlalte abuzuri. Guverne cu totul lipsite de prestigiu şi de popularitate în aceste provincii au aruncat asupra Ardealului şi Banatului clientela lor politică.
Cu metode ilegale, ele au impus ca parlamentari persoane necunoscute, adesea trădători notorii ai cauzei naţionale în timpul jugului străin, şi au umplut funcţiunile politice şi administrative cu elemente străine de împrejurările locale şi de cetăţenii acestor ţinuturi. Au revocat din serviciu ardeleni şi bănăţeni bine cunoscuţi, bucurându-se de o aleasă reputaţiune, cunoscători ai nevoilor şi spiritului provinciei. Elemente cu mari merite în luptele naţionale din trecut pentru unitatea noastră de stat au fost înlăturate în zâmbetele de ironică satisfacţiune ale minorităţilor.
Metodele de exploatare fără scrupul, o goană neastâmpărată după îmbogăţire a sateliţilor, întovărăşită de imoralitate şi corupţiune sfidătoare, au rănit sentimentul public al provinciei, odinioară sub raportul moral sănătoasă până la austeritate. Cu scurta întrerupere a guvernărilor naţional-ţărăniste, Ardealul şi Banatul au fost aruncate într-o atmosferă cu totul contrară concepţiei lor de viaţă.
O dureroasă deziluzie şi o chinuitoare descurajare au cuprins toate inimile în provinciile noastre. Aceste sentimente au fost şi mai mult agravate prin umilinţa ce au simţit, văzând cum dispare prestigiul şi simpatia de care se bucura poporul nostru în faţa tuturor străinilor.
În loc de o nouă epocă de refacere materială şi de înălţare morală s-a continuat opera de umilire a provinciilor şi de pauperizare, înlăturarea elementului românesc ardelean şi bănăţean din funcţiunile publice imorale şi printr-un favoritism cu nimic justificat. (...)
Sistemul centralist nu a înţeles aceea ce încă pentru Români a fost un principiu elementar de înţelepciune politică: metoda de asimilare treptată, fără procedări violente, a noilor provincii, prin respectarea tradiţiilor, a concepţiilor şi datinilor respective, prin descentralizarea serviciilor publice şi prin atragerea elementelor locale reprezentative şi de valoare la o colaborare activă în viaţa publică şi administrativă.
Aceste metode de înţelepciune politică au fost călcate în picioare faţă de o provincie care nu fusese, totuşi, cucerită, ci se unise printr-un act de liber entuziast consimţământ. Procesul de asimilare ar fi trebuit să se facă treptat şi cu prudenţă, nu numai spre a cruţa sensibilităţile, obiceiurile şi instituţiile înrădăcinate, dar şi spre a nu smulge florile odată cu buruiana, spre a nu distruge şi partea de tradiţii bune şi sănătoase, odată cu înlăturarea organizaţiei de stat şi a influenţelor străine. (...)
În general, Românii ardeleni şi bănăţeni, în loc de a spori forţa lor economică, se găsesc într-o situaţie inferioară faţă de trecut. Băncile ardelene, odinioară mândria acestei provincii, în plin progres înainte de război, astăzi sunt doborâte la pământ. Preoţimea, intelectualitatea, partea mai înstărită a ţărănimii au suferit pierderi de miliarde. (...).Luăm exemplul Ţinutului Timiş, ţinut relativ bogat. Din acest Ţinut, Statul încasează pe an aproximativ 5-6 miliarde. Ştiţi cât îi rămân din aceste miliarde pentru nevoile lui administrative, culturale, economice, sanitare, etc.? 200 milioane! Atât face bugetul Ţinutului Timiş! Legiuitorul a reunit bugetele celor 5 judeţe cari îl compun şi a creat Ţinutul. Mijloacele au rămas aceleaşi, dar cheltuielile infructuoase au sporit, cu un organ în plus: Rezidenţa. Cele 200 milioane se cheltuiesc aproape în întregime pe salarii şi materiale. Drumurile judeţene, cari au fost în sarcina judeţelor, au trecut în sarcina Rezidenţei. Rezidenţa le va lăsa în aceeaş stare în care au decăzut de mult. Dealtfel şoselele naţionale cari sunt în sarcina Ministerului Drumurilor, n-au nici ele o soartă mai bună. În Ţinutul Timiş, Ministerul n-a făcut nici un drum modern, autostrade până acum. De mulţi ani sunt făcute toate şoselele internaţionale maghiare cât şi iugoslave, în autostrăzi pentru automobilism, noi n-avem nici una. Ţinutul Timiş se află la o intersecţie de rase. Se întâlnesc aici ambiţiuni slave, maghiare, germane, la un hotar dinainte atacat, compromis, ciuntit. Peste acest hotar avem 500 mii de fraţi. Pe graniţele noastre stau două Universităţi, la Seghedin, maghiară, la Belgrad, sârbă. Românii, şi cei din lăuntru şi cei din afară, stau la 600 Km. de Universităţile româneşti. Câtă vreme vor putea rezista presiunei celor două Universităţi duşmane? Nu e greu de prevăzut cum se va termina acest război de rasă, într-o zi pentru noi.
Banatul e lăsat sorţii lui, ros de boli, de denatalitate, de mizerie fiziologică şi morală.
Exemplul Ţinutului Timiş aruncă o lumină tristă asupra stării din celelalte Ţinuturi, ajunse într-o stare şi mai tristă, ca putere de acţiune şi de rezistenţă naţională”.

sergiulica baiatule ; maniu ne o vindut ! asta ve vede azi !

Asa este...vroiam sa subliniez ca deja regreta dupa 20 de ani...:(

...subliniam titlul articolului...si Maniu a zis dupa 20 de ani:"Mama ce fraier am fost!"...

cei mai tineri poate nu shtiu de ´´planul de dezvoltare uniforma al patriei´´prin asta se intzelegea:banii din Transilvania merg in regat.sigur ptr asta erau nevoie si de boci,dinci sau rusi din partea ardeleneasca.aceasta categorie au avut de cishtigat;ceilaltzi au pierdut.azi se va trece si la exploatarea ultimelor picaturi ce i au mai ramas pamintului meu.
sigur,eu sint un extremist;bocii sint patriotzi.dar sa shtitzi ca un om muncitor si cinstit daca face echipa cu un jmecher si hotz,va pierde tot timpul

la privilegii pentru voi, sunteti primii, dar pentru ca oamenii de rand sa o duca mai bine, cand veti face ceva?????

daca va pasa / iesiti din casa!!!!!!!!!!

+139
Imi place!

Stai linistit Sabine. Nu esti
singur. Santem multi fraieri!

lasa ca va descurcatzi voi,ashe individual fiecare ! atzi invatzat o de la mitici.numa ca voi pina amu cam atzi ieshit in paguba cu strategia asta ! aia sa ascundeau in paduri pina trecea urgia,mai ishi vindeau un copil,mai treceau muntzii la furat si apoi indarat;cum fac si amu, da fura in occident.au mai multa esperentza decit voi.

+110
Imi place!

Corect!:)

Sper să ne vedem în stradă duminică, domnule Gherman. Numa' bine.

Mai bine mai tarziu, decat niciodata. Dar trebuia, de mult timp, sa fiti la proteste, trebuia sa fiti unul dintre cei care marsaluiesc in primul rand al sirului de protestatari, ca sa dati exemplu. Stiti de ce dl. Gherman? Pentru toate cuvintele pe care le-ati spuns pana acum despre Ardeal.
Apropo, sunteti constient ca publicand intr-un ziar care pe toate paginile afiseaza bannerul ala cu "Da Rosia Montana" sustineti in mod tacit un jaf urias care se va intampla in Ardeal?

@Eu: poate că în timp ce dumneavoastră mărsăluiaţi, eu vorbeam la tv despre gestul dumneavoastră. şi poate aşa nu aţi fost singur

Intr-adevar ati vorbit la TV! Saptamana trecuta am prins doar sfarsitul unei emisiuni cand erati revoltat (pe buna dreptate) ca un individ din fruntea tarisoarei noastre ( ceva se***EDITAT*** in vre-o comisie care ne reprezinta) a luat bacalaureatul la 24 de ani.....NICI EU NU M-AM SIMTIT SINGUR !......
Dar trebuie sa Va "complectez": Nu-i bai ca a luat bacalaureatul la 24 de ani. Sunt exemple (oameni deosebiti) care au luat bacalaureatul + au facut o facultate dupa 30 de ani.
BAIU-I CA acest individ A LUAT BACALAUREATUL, pedeasupra mai are s-o diploma de facultate....
Dar si fata de ast bai, este BAI SI MAI MARE: aici trebuie sa citez un sudist:"....da multi".
De baiu asta nu cred ca putem scapa degraba.

@"EDITAT" = SEFULETZ ( sa zic altfel....)

+129
Imi place!

Am citit și am apreciat cât ma duce mintea remarcile din editorial. Cred că bateți toba la urechea surdului. Nu așa se face schimbarea! Revoluția este o știință. Citiți Gobels arta mani***EDITAT***rii maselor și după aceea vă veți schimba modus operandi. Numai că am văzut o mică hibă. Se pare că ați ciupit ceva de pe la RMGC ca și România Tv și lumea se prinde repede. Slugă la doi stăpâni ?

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide