Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Joi, 30 Oct. 2014, 10:04
52
13759

România e o șpagă din partea marilor puteri?

Întreb asta pentru că niciun colonist n-ar fi aruncat atâta batjocură pe țară, așa cum fac tovarășii din Casa Poporului: parcă țara le-a fost dată șpagă și merg la shopping nu la guvernare. Niciun cotropitor străin n-a arătat, de-a lungul istoriei, atâta dispreț. Din manuale am învățat că răii de la început, fie romani, fie englezi sau altceva – colonizatorii – priveau teritoriul cucerit drept parte a lor și-l civilizau până la urmă.

romania e o spaga din partea marilor puteri
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Ceea ce fac ai noștri aleși depășește însă orice – singura lor grijă e să nu fie bumbăciți de ambasadele străine și atât: nu educație, nu drumuri, nu resurse. Să facă frumos pentru Occident ca să fie lăsați în pace aici, cu toate metehnele lor. Ei privesc, pur și simplu, România, așa cum o priveau și mulți dintre negociatorii de prin Fanar: dai șpagă pe care apoi o recuperezi și-ți faci și plinul pe deasupra cât pentru cinci generații. O afacere și nimic mai mult.

Până și aderarea la NATO și UE seamănă cu o taxă de protecție: avem articolul 5 din Tratat, mai avem și bani europeni la dispoziție, deci bine ați venit la marea împărțeală. Nu ne pasă că în jurul nostru lumea se mișcă periculos, or zîs ăia de la NATO că ne trimit radare la Deveselu. E un fel de șpagă că suntem cuminți și mimăm democrația.

Un singur exemplu: hai să ne gândim, concret, ce-ar fi făcut ăștia dacă nu se răsteau ambasadele SUA, Olandei și Marii Britanii în „marțea neagră”, noaptea în care s-a pus la punct amnistierea marilor corupți? Alt exemplu: înlocuirea capilor Parchetului.

Am zis de Fanar? Am greșit un pic - mă gândesc că ăștia din Casa Poporului nici măcar la acest nivel n-au ajuns: printre fanarioți au fost și oameni care au civilizat partea asta de lume – nu întâmplător Nicolae Iorga și-a intitulat un volum din „Istoria românilor”, cel dedicat fanarioților, „Reformatorii” : uite: în 1776, Alexandru Ipsilanti oficializează predarea limbii franceze în școlile grecești din Principate; înainte cu trei decenii, Constantin Mavrocordat preluase sistemul folosit de austrieci în Oltenia și-l extinsese în toată țara. (Ca o curiozitate pentru finanțiști, Mavrocordat a introdus cota unică, plătibilă în patru rate).

Și nu-s excepții: în Țara Românească, în 1746, tot Mavrocordat convoacă adunarea clerului și a boierilor, iar rumânia (robia) e condamnată canonic, pe principiul că nu e creștinește ca un om să-l țină în robie pe semenul său. Forțează boierimea locului să accepte că „nu iaste alt păcat mai greu și mai mare decât acest vechiu obiceiu al rumâniei care până astăzi au rămas asupra capului nostru, a ține frații noștri cei întru Hristos supt jugul robiei noastre”. De acum încolo, țăranii nu mai puteau fi vânduți odată cu satele. Știi cine s-a împotrivit? - boierimea de la noi.

În Moldova boierimea a fost și mai vehementă, iar singura reformă acceptată a fost abolirea solidarității fiscale a satului, adică: înainte de Mavrocordat, dacă un țăran fugea din sat, taxele lui trebuiau să fie suportată de ceilalți locuitori. Să-ți mai spun că deși era grec, Mavrocordat a impus folosirea exclusivă a limbii române în administrație și a interzis folosirea celei grecești?: "Să nu mai scrii grecește, ci românește să scrii".

Când primii regi au condus România – și regii ăștia nu erau români - România a trecut de la șalvari la redingotă. S-au dovedit mai români decât haitele alor noștri, au modernizat țara în câteva decenii mai mult decât într-o mie de ani. Ai noștri reformatori, români de-ai locului, când au apărut au fost făcuți ferfeniță de alți români de-ai locului: și dacă nu mă crezi, citește despre neajunsurile lui Spiru Haret, cel obligat să străbată țara în căruță – pentru tehnocratul care reforma din temelii educația unui popor nu prea se găseau fonduri...

Scriu toate astea cu gândul că ai noștri politicieni recenți nici măcar la unghia mică a celor din vechime nu se ridică. Îl vezi pe Zgonea capabil să reformeze ceva? Pe Igaș? Pe Dragnea? Tu crezi că majoritatea parlamentarilor stau patru zile pe săptămână departe de familii doar pentru cei o mie de euro din Casa Poporului? Suportă ei presiunile de la partid, suportă oprobiul public pentru mia aia? Eu nu cred.

Stau și mă uit că mai sunt vreo trei zile până la vot și pute campania ca o vidanjă și știu: România o va duce bine atunci când oamenii politici o vor privi în față și vor vedea munți și câmpii și aur și petrol și grâne, așa cum ne e stema

– și nu șpagă pentru viitoarele generații de neamuri.

 

Voteaza articolul
4.7 / 5 (29 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

Ce comod, sa dai lectii cand tu stai cu mainile in sold si doar critici, dar critici doar pe cine vrei tu sau pe cine ti se dicteaza de la sefii tai. Niciodata nu ai reusit sa fii obiectiv. De ala din Cluj ce a furat ambulanta ai zis ceva ? Nu ? Ai vazut ca Bucurestiul ala ce-l urasti tu din toate venele tale de alogen cu nume de roman, are cel mai ,mare procent de prezenta la vot? Ai vazut ca Bucurestiul a votat covarsitor dreapta ? Ai observat ca sunt 4 judete din Ardeal ce au votat cu Ponta ? :) ce mai ganguresti acum ? Ai vazut ca 4 judete din ardeal au prezenta la vot pana in 35% ? Cred ca rasa ariana ardeleana este de vina. Ai vazut ca iubiti tai unguri, au votat din nou ca oile ? Cred ca acum, nu ar trebui sa iesi din casa, nu le nimeresti deloc, hai , iesi sa injuri Teleormanul si cetatenii din Bucuresti, ca la asta esti expert

Domne pai sa veniti toti astia care va-ti imburghezit prin Paris, prin Miunhen si acu ne invatati cum sa gandim, sa veniti domne aici sa mancati si voi salam cu soia la Rominica si dup-aia sa ne mai da-ti sfaturi ... ! !

Din nou un articol gherman cu atac la PSD. Bai ghermane tu il vezi pe Blaga sa reformeze ceva?Pe udrea? pe basescu pe care il tot pupi a reformat hotia atat. Pe videanu?pe tise? pe buda? pe boc? pe ce nenorociti din pdl mai sunt peacolo ii vezi tu sa reformeze ceva?????

Cea mai mare scoala de hoti este guvernul si parlamentul cu ai nostrii alesi care-s deasupra legilor si nu respecta nici una .Daca somerul X furao piine canu-iajung banii sa-si hraneasca copii estecondamnat la ani de puscarie in timp ce patrihotii din guvern sint cercetati ani de-a rindul pina cind scapa .In intreaga istorie a Romaniei nici odata pe timp de pace nu au plecat din tara 3 milioane de oameni siacest exod continua multumita clasei politice din tara .Clasa politica inculta ,corupta si incapabilade-agestiona corect tara.Mai degraba se aduc osanale asistatului social sanatos dar fara chef demunca decit se celebreaza munca ca daca muncesti statul iti ia iar daca nu ai chef de munca tot acest stat vine si iti da .E democratie iar eu o inteleg asa : a munci este nu este obligatoriu ,dar daca muncesti trebuie sa poti trai decent ,dar daca nu muncesti sau nu vrei sa muncesti esti liber sa mori de foame .Pe linga lene se promoveaza si incultura apar pe la unele posturi tv Guta,SALAM si altii dupa astia apar centuristele de lux din tara siau s imaimutele astea tot felul de fite-n capul ala gol al lor .Iar dupa ce apar la tv aceste zoaie provenite din vidanja inculturii spunei copilului sa invete . Dupa toata aceasta gradina zoo de la tv apar si mascaricii din politica ca asa-i sade bineunui circ sa aibe si masarici

dlGherman.Astia bat joc de noi, ne fura, ne smecheresc, ne umilesc, fac avere colosala, fara munca, traiesc in -CASTE-)CA IN INDIA MEDIEVALA) cu familia neamurile lor sub ochi vigilenti ai AMERICI, NATO, UE, VATICAN ONU etc.Dumneavoastra scrieti, noi o citim, de si suferim in umillinta, saracie de 25 ani, si -NU SE INTANPLA NIMIC.Mai stau in inchisoare de 5 stele 2-3 ani ,milionari, ies din puscarie si traiesc cu ce au furat REGESTE, SI RAD DE NOI.Asta ne-a adus democratia, capitalismul, economia de piata, pluripartinismul.

Ce mai catzi, nene, p-aci prin tzarisoara asta, nu vezi cate minusuri ti-au dat compatriotzii? N-au nevoie de tine si de gandirea ta. Ce mai tot faci umbra pamantului si batzi apa-n piua pe la noi prin puhlime?? Aici in avem pe Ghierman, nu ne trebuie alti formatori de opinie!! Hai, fugutza in Occident, ca acolo este nevoie de scoala si creierul tau!

Ce mai catzi, nene, p-aci prin tzarisoara asta, nu vezi cate minusuri ti-au dat compatriotzii? N-au nevoie de tine si de gandirea ta. Ce mai tot faci umbra pamantului si batzi apa-n piua pe la noi prin puhlime?? Aici in avem pe Ghierman, nu ne trebuie alti formatori de opinie!! Hai, fugutza in Occident, ca acolo este nevoie de scoala si creierul tau!

HAI CRAIOVA !!!

Eu vreau sa va intreb doar atat:
Cati oameni au luat calea exilului si muncesc pe bani de" tigari" pentru a sustine "oranduirea romana" ?

Jos orinduirea rumina! cerem raspicat independenta Transilvaniei , drepturi egale si oprireo persecutiei etniei magyare !! vom merge la Bruxeles!!

Jos orinduirea rumina! cerem raspicat independenta Transilvaniei , drepturi egale si oprireo persecutiei etniei magyare !! vom merge la Bruxeles!!

nagy, mai bine jos cu toti maghiarii din ardeal, sa plecati mormantul lui horthy , sa plecati draculuyi de aici , ca asta e tara romanilor nu a hunilo si a nespalatilor maghiari. Ne-ati persecutat destul pana in 1918, afara cu voi leprelor

@ eu
D-le este incredibil cat de prost poti sa fii. Cu voi ne meritam soarta.
Ce ai aflat, d-le, nou, din ce a scris GS? Toate-s vechi, din Decembrie '89. Tocmai ca nu scrie ca sa spuna lucrurilor pe nume, scrie ca sa invrajbeasca. Asadar ce ai aflat din articolele lui si nu stiai dinainte? Ca istoria o interpreteaza fiecare cum vrea? Ca parlamentarii sint putori? Ca "ne fura, domle" la Casa Poporului?
"Ai noștri aleși" sint extraordinar de ticalosi, dar stiati, dar v-am povestit cat de ticalosi sint, da' pe asta ai auzit-o cu "ai nostri politicieni...." deci cat pot fi de ticalosi, domnule, extraordinar..... "ai nostri....." etc, etc
Totusi voi i-ati ales, nu s-au pus singuri unde s-au pus, injurandu-i pe ei, va injurati pe voi, votantii.
Tara are nevoie de solutii, nu de aceeasi zeama reincalzita de vaicareli, de ura si de scuipat unul pe altul de 25 de ani incoace.
Tactica asta nu a adus nimic bun, decat vrajba si ura.
Uitati-va cum se cearta prostimea ca chiorii in subsolul postarilor lui Gherman, ca articole nu sint.
Asta lasa in urma marea speranta GS, care de vreo douazeci ani se tot screme sa se afirme si el cu ceva in tara asta.
Acuma vin alegerile si a reaparut repede si el, "din fosa septica", cu aceeasi marfa.
Si uite ca Romania a dat inapoi in loc sa mergem inainte.
Dar ce destepti sintem si uite cum le zicem noi pe nume, domnule....

Domnule "medic"!Daca am scris comentariul la care va referiti ca demonstreaza prostia mea,acest lucru va caracterizeaza ,daca intelegeti ce vreau sa va transmit ,fara sa va jignesc.In ceea ce priveste articolele semnate de Sabin ,acestea arata ca acest om are curajul de a spune lucrurilor pe nume,si nu se ascunde ca si unii dupa tastatura!Si eu si Dvs.vedeti neajunsurile din societatea noastra si totusi nu srieti ,scriem ,nici un articol ,nici o epistola ,sa ne aratam pasurile ,ca ne place sau nu acest mod ,stil de viata!Doara e mai usor sa criticam pe cei care au curajul de a-si sustine ,cu argumente ,propria opinie!De ce n-ati scris Dvs.un articol,si fara sa jigniti pe altii,nicaieri ,in nici un ziar?Sau sunt acrii strugurii,adica altii v-au luat-o inainte?De fapt afirmatia de la inceputul comentariului Dvs.va caracterizeaza!

Pentru idiotul care se semneaza :eu ! Ca sa fiu de acord cu cineva care deja a scris despre dumneata aici, spun si eu : este incredibil cat de nesimtit si ipocrit poti sa fii. Esti caracterizat prin nesimtire, prostie, ,ipocrizie, si ai pretentia sa fii ascultat si crezut pe cuvant doar pt ca te semnezi eu ? Acuzi pe altii ca se ascund dupa tastatura, dar tu ce mama dracului faci ? Sabin nu are nici un fel de curaj nesimtittule, are bani in buzunar pt ce scrie si magnati in spate . Curaj are Banciu, asa cum scrie cineva mai jos, ala are curaj . E usor sa criticam ? Pai Gherman ce face ba nesimtitule ? Gherman asta al tau nu a fost in stare de nimic toata viata decat sa critice. Vezi ma nesimtitule ca Gherman al tau a fost amendat pt rasism la reclamatia unui ziarist din Cluj. Asta e curajul lui ? Pt ce trebuie ma sustinut Gherman ? Sa injure profesorii de la UBB Cluj, sa-l injure pe Novacescu , sa injure romanii ce considera el ca sunt vinituri in Transilvania si Banat ? Si ce stil de viata iti place tie ca tot nu inteleg ??? Invata intai sa te exprimi clar , ca debitezi numai aberatii, si vorbesti doar ca sa te afli in treaba , fara sa spui nimic, doar ca sa manipulezi si sa minti pe aici.

Frustrat mai poti fi "omule"!Pe linga mai si jignesti asa dupa tastatura,ca nu sunt de aceeasi parere cu tine!Dar ce zici de o intalnire face to face asa sa ne confruntam "ideile "?De altfel asa,pt.cultuyra ta generala ,ipocrizie nu stiu de unde ai citit din comentariul meu?

Intai afla ce inseamna frustrat tarane. Si de jignit te jignesti singur cand vorbesti bazaconii despre noi ardelenii, caci tu, am mari dubii ca ai fi ardelean. Daca esti maghiar nu esti ardelean. ardeleni au fost Horea Closa si Crisan, nu ungurii ghiftuiti , Si doresti intalnire fata in fata tarane ? Nu cred ca ti-o doresti, primitivule , violent si lepros ca orice ungur ipocrit, prefacut si nesimtit

Intai afla ce inseamna frustrat tarane. Si de jignit te jignesti singur cand vorbesti bazaconii despre noi ardelenii, caci tu, am mari dubii ca ai fi ardelean. Daca esti maghiar nu esti ardelean. ardeleni au fost Horea Closa si Crisan, nu ungurii ghiftuiti , Si doresti intalnire fata in fata tarane ? Nu cred ca ti-o doresti, primitivule , violent si lepros ca orice ungur ipocrit, prefacut si nesimtit

Draghe ovi, yo tz garantez matale, k esti mai mare idot dekt 'eu'. Nu k ultimu' ar crapa d intelijentza! da matale clar k esti vinitura sh t sh consideri! P sqrt, esti prostanac! Traiask Ardealu liber!

Si daca as fi vinitura, sunt roman, tu ca ungur esti un navalitor tolerat aici. Ardealul este liber in acest moment, si nu va mai fi sub ocupatie maghiara , feudalistule. Horea Closca si Crisan, ce ieri acum doua sute si ceva de ani s-au ridicat impotriva voastra , a maghiarilor cotropitori .Nu e nevoie sa imi garantezi tu nimica, invata intai sa scrii romaneste si apoi sa zici ca esti cetatean roman, ca ardelean nu esti, asa cum zicea cineva aici, esti doar un maghiar din ardeal. Daca te nasteai la Suceava erai bucovinean ? NU!! Deci daca te-ai nascut in Ardeal, nu esti ardelean, esti doar un ungur ce doreste dezbinarea romanilor

apai da gherman solutii, doctore, cum sa nu dea, mai precis numa una, separarea Ardealului si ulterior alipirea la Ungaria-mama, ca sa traiti si voi in sfarsit in prosperitate deplina ca in Occident si sa va fie tare bine asa cum le este la unguri, ca tare prosperi sint ei si traiesc fara griji si in de toate, mai bine si mai bogati ca americanii, case ieftine, benzina si mai ieftina, salarii f. mari, s.a.m.d.
la Budapesta umbla ungurii razand pe trotuare cu gura pina la urechi de bine ce traiesc, nu ca in Cluj.
dar, vezi d-ta, oamenii trebuie mai intai intaratati si indesati cu ura ca sa ajunga la ' solutia ' lu gherman

D-le!Inteleg ironia Dvs din comentariu,doar o intrebare :daca asa de bine este la noi in Romania ,de ce nu traiti aici cusalariul minim pe economie,cu 850 de lei si sa lucrati luna de luna cate minim 168 de oresi pe urma sa caUTATI SI ALTCEVA DE LUCRU?dA IN CEEA CE PRIVESTE uNGARIA COMPARATI SALARIUL MINIM DE ACOLO SI DE LA NOI ,BIROCRATIA DE ACOLOSI DE LANOI,PRETUL CHELTUIELILOR COMUNE ,A GAZULUI,AL CURENTULUI ELECTRIC,SAMD...dUPA AIA SA VA PUNETI INTREBAREA DE CE INCETUL CU INCETUL,DISPARE ZAMBETUL DE PE FATA NOASTRA,SI DE CE ISI BAT JOC ALESII NOSTRII,PE ZI CE TRECE TOT MAI MULT DE NOI?...

@eu--Dar chiar ca esti tolomac, tataie. Tolomac si periculos in prostia ta.... Pai sint romani care traiesc in Vest de generatii, in Germania, Franta, USA. Vrei tu acum sa-i aduci in Romania ? Si pentru ce? Ca sa-ti dea tie satisfactie? .......:)))))))
Pai nu esti tu prost facut gramada? Si nemernic pe deasupra.
Ia compara tu salariul din Ungaria macar numai cu cel din Austria.....sa vezi numai cum plesnesc ungurasii tai de bunastare
Mai bine bucura-te ca oamenii astia plecati ma lasa cate un comment pe ici pe colo si din cand in cand, ca sa ne dam seama cum aparem din afara. Ca pe la noi prin ograda avem destui SPALATORI DE CREIERE si care incearca sa ne indobitoceasca zi de zi. Cazul tau e un succes de indobitocire.

Rosule!A avea parere diferita de a ta inseamna ca omul e prost ori tolomac?????Detii cumva adevarul absolut??Numai atat stii sa jignestiin loc sa vii cu argumente/Nu,cei din occident nu vreau sa vina sa-mi de mie lectii de civilizatie,dar oameni ca tine ,probabil ,cu IQ forte ridicat ,stiu ce este de facut!

apai da gherman solutii, doctore, cum sa nu dea, mai precis numa una, separarea Ardealului si ulterior alipirea la Ungaria-mama, ca sa traiti si voi in sfarsit in prosperitate deplina ca in Occident si sa va fie tare bine asa cum le este la unguri, ca tare prosperi sint ei si traiesc fara griji si in de toate, mai bine si mai bogati ca americanii, case ieftine, benzina si mai ieftina, salarii f. mari, s.a.m.d.
la Budapesta umbla ungurii razand pe trotuare cu gura pina la urechi de bine ce traiesc, nu ca in Cluj.
dar, vezi d-ta, oamenii trebuie mai intai intaratati si indesati cu ura ca sa ajunga la ' solutia ' lu gherman

apai da gherman solutii, doctore, cum sa nu dea, mai precis numa una, separarea Ardealului si ulterior alipirea la Ungaria-mama, ca sa traiti si voi in sfarsit in prosperitate deplina ca in Occident si sa va fie tare bine asa cum le este la unguri, ca tare prosperi sint ei si traiesc fara griji si in de toate, mai bine si mai bogati ca americanii, case ieftine, benzina si mai ieftina, salarii f. mari, s.a.m.d.
la Budapesta umbla ungurii razand pe trotuare cu gura pina la urechi de bine ce traiesc, nu ca in Cluj.
dar, vezi d-ta, oamenii trebuie mai intai intaratati si indesati cu ura ca sa ajunga la ' solutia ' lu gherman

TROMPETA ASTA, CARE VROIA CANDVA LIBERTATEA TRANSILVANIEI PT. CA PERSOANA LUI SA IASA IN FATA, CONTINUA SA SCRIE TOT FELUL DE INEPTII CARE NU FOLOSESC NIMANUI DOAR PT. A CASTIGA CEVA BANI.CAND SCAPAM DE EL?

Domnilor!Efectiv nu mai inteleg nimic din comentariile Dvs.Ce atata ura impotriva lui Sabin Gherman?Ca scrie articole in care spune lucrurilor pe nume?Articole dealtfel destul de documentate si ghiciti de unde se documenteaza?din istoria romanilor din scrierile lui Spiru Haret etc.si nicidecum din istoria maghiarilor din Transilvania!In ceea ce priveste acuzatia sau acuzatiile zilnice cum ca ar fi platit de Ungaria de Austria ,...mai mari aberatii nu am auzit!De altfel ,stimabililor,aveti dovezi ???Puteti demonstra aceste acuzatii?Eu tot va provoc...de ce nu-l provocati pe Sabin Gherman la o dezbatere publica si nu sa va ascundeti dupa tastatura????

Eu, trebuia mai degraba sa te numesti Nimeni, ca nu intelegi nimic se vede dupa cum te exprimi si cum scrii. Gherman scrie articole in care spune lucrurilor pe nume? Unde si cand ai citit dumneata asa ceva ? Nu esti capabil sa ne arati, bati doar din palme fericit ca ti se da apa la moara ca ungur si poti injura in voie romanii pe pagina lui de FB.Articolele nu pot fi ,,destul " de documentate. Pot fi documentate sau , dezinformatoare , asa cum au aratat de-a lungul timpului Cristian Tudor Popescu, Marius Tuca, Ion Cristoiu, Sabin Orcan, Radu Banciu, Tia Serbanescu, Octavian Paler, Plesu, Noemi Varga, si altii. Nu se documenteaza deloc din istoria romanilor stimabile dezinformator maghiar, a demonstrat asta Ion Novacescu anul trecut de parca mai era nevoie sa mai demonstreze asta dupa ce Gherman a injurat pe Ioan Aurel Pop si Ioan Bolovan , un doctorand in istorie si un profesor universitar , ambii la UBB Cluj. Dumneata de unde stii ca sunt aberatii faptul ca ar fi platit ? Doar pt ca ti se pare ? Vrei dovezi ? Da , se pot demonstra aceste acuzatii, a demonstrat la TV, cu documente Ion Cristoiu. La dezbatere publica pe Gherman ???? hi hi hi hu hu hu , sa mearga la dezbatere publica cu oricare din cei enumerati mai sus , dar nu are asa curaj, ca va fi desfiintat in bucatele , cum a mai si fost de fiecare data cand a iesit cu un ziarist la inaintare .Nu ne ascundem dupa tastatura , maghiarule, dar in spatele dansului se afla servicii secrete si alti nemernici ce ne pot face rau,noi nu suntem persoane publice platite sa scriem si sa facem propaganda, dar tu, un dobitoc, te prefaci ca nu intelegi

Draga Sony, la noi in clinica va oferim conditii decente de tratament , dusuri reci, electosocuri, camasi speciale si medicatie adecvata. In caz ca aveti un loc de munca, va putem pensiona temporar ori definitiv, in functie de cum evoluati medical. Veti avea colegi de tratament celebrii, Ceausescu, Gadafi, Hitler, 3 Eminescu, un Cosbuc si cativa Pavarotti. Chiar saptamana asat am internat un Horty , un Averescu si 2 Mussolini. Va asteptam cu drag!

Faptul ca scrieti aici literatura de trotuar si incercati sa va exersati spiritualitatea lipsita de cultura , nu ma demoralizeaza in nici un fel si nici nu ma convinge ca ati fi mai mult decat un Mitic veritabil . Faptul ca il adorati pe Ghermman, nu va califica si nu va da vreun certificat de doctor academician, ci dimpotriva , va descalifica , datoorita faptului ca nici o personalitate culturala, stiintifica sau de alta natura nu a subscris la ideile sale retrograde , rasiste, sovine , si cretinoide. Puteti face in continuare exercitii ca cele de mai sus.

Domnisoara Roscovana!In primul rand nu ma cunoasteti ,ca sa ma jigniti,dar acest lucru este o notorietate launii oameni!In al doilea rand mi-am exprimat,asa ,sie u o parere,iar in altreilea rand a fi destul de documentat legat de o anumita tema ar insemna ,dupa dumneta,sa aduci ca argumente toata arhiva Academiei Romane???Nu puteti discuta civilizat?Legat de afirmatia matale,privind argumentele lui Cristoiu,nu ma pronunt ca nu le-am vazut,dar matale le-ai vazut????????

@eu, daca si eu iti zic ca esti un prostalau, cati mai trebuie sa vina sa iti zica ?

pt @eu, lipsa de educatie , subiectivismul ipocrizia si minciuna, se observa imediat din mesajele dvs . Am citit aici destule mesaje care spun exact ce trebuie despre idolul dvs Gherman ,se vede ca nu va convine deloc adevarul, si incercati sa o inversati. Nu eu va jignesc, dvs va jigniti incercand sa ne porcaiti pe noi ce citim aici, cu ametitoarele dvs lamentari si miorlaieli despre onestitatea acestui German. Cautati pe youtube disputa acestuia cu Cristian Tudor Popescu, sa vedeti acolo adevarurile spuse de idolul dvs , si cat de documentat este . Cand trunciezi un text ca sa iasa ce doresti tu, asta nu e documentatie. Cat despre Academie, idolul dvs a porcait toata conducerea de la UBB Cluj , i-a jignit si persiflat . Dumneata nu poti discuta fara sa minti si sa manipulezi ? Domnule fara nume, revenind la documentatie, idolul dvs, se documenteaza pt a truncia si a manipula si iti dau scurt 2 exemple: 1- a spus mai demult pe FB ca UBB Cluj , a fost infiintata de Bathory , un individ, a venit si a completat ca Batory a infiintat de fapt un colegiu iezuit unde romanii nu aveau acces prin lege .binenteles ca individul a fost blocat 2.-de curand tot pe FB, unde facea reclama regionalizarii, cineva a spus ca Norvegia are aceeasi impartire administrativa cu 17 judete , vine German si zice ca sunt 17 judete dar impartite in 5 regiuni. Dar apare din nou prima persoana, care spune ca cele cinci regiuni nu sunt administrative si economice ci numai culturale si uneori politice. Deci cum este domnu eu cu manipularea, si documentarea ?Sa va mai spun ca stema Transilvaniei folosita de German ,in miscarea sa asa zis transilvanista este stema ortysta , unde romanii nu sunt reprezentati ? Doriti linkuri unde un ziarist de etnie magiara , scrie despre Daian, Rudolf Krako si Eva Maria Barki , ce il preaslaveau pe Horthy la Satu Mare ? Sunt convinsa ca Ion Cristoiu nu prezinta basini rasuflate ca idolul dvs , ce face spume zilnic la TV, si are un rating din ce in ce mititel. deci ce spune dansul este pperfect adevarat , idolul dvs stie. Daca nu ar fi fost , putea sa-l dea in judeacata ,

Domnisoara!Faptul ca ma jignesti din nou,ca nu accepti alta parere decat a tale sunt altceva!Dar daca te intereseaza cand si cine a fondat nu nu UBB ci prima Universitate Transilvana ,atunci ,pentru dovezi dute te rog pe strada Republicii nr.37 si citeste ce srie pe peretele acelei cladiri :1581!!!!Dar pe vremea aceea oare cati valahi erau in Cluj???Ai vreo sursa privind recensamantul acelor vremuri?Dupa cum scrii se vede ca ai ceva materie cenusie dar te rog nu jigni pe cineva daca nu-l cunoisti ,nu-i stii capacitatile mentale,incearca sa accepti faptul ca mai sunt si alte pareri convingeri!!Ca daca vrei jigniri apai draguta pot sa -ti furnizezi si eu cateva,dar mai bine pastram discutia in limitele civilizate!

Cine a infiintat UBB Cluj ? Bathory ? Cea mai mare nesimtire, pe capul celui ce a afirmat asemenea enormitate. Bathory a infiintat un colegiu iexuit ce nu primea romani pprin lege . Apoi , domnule, stapanirea maghiara a dat lege prin care romanii nu aveau voie sa se stabileasca in orasul Cluj. Deci, cand minti, incearca macar sa nu devii penibil de nesimtit . Romanii nu s-au purtat cu voi maghiarii nici pe departe cum v ati purtat voi cu noi. Spune multumesca ca esti tolrat aici si lasa dezbinarile Marinescu Istvan , hortystul din Cluj.

Omul cand cade,trebuie lovit! Care stema,Sabin ? Despre ce vorbesti ? Esti pe o felie cu miticii rosi ? Cu astia ,care sub stema ceausista si cea comunista ,cu secera si ciocanul,vor sa ajunga mari capitalisti ? Vezi ca stema la moda e cea cu provincii istorice !

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: vintilaelena2004@yahoo.com

Este elocvent ce comentarii sunt aici fata de pagina de facebook a lui Gherman . Acolo tov Gherman blocheaza toate comentariile acide si ce nu sunt in directia propagandei facute de dansul.Am facut candva parte din anturajul acestui personaj , pe nume Gherman , acum are langa dansul doar elemente ce pot fi usor manipulate , gen Alex Surdu , Daian,...etc Succes tov Gherman , succes in continuare ,si nu odata vam zis, , nu va mai lasati politrucii sa se prezinte drept ziaristi , va strica imaginea

Sabine,esti o vesnica speranta, la fel ca aia din fotbal. Te nasti talent si mori speranta . Cand ai realizat ca nu vei confirma niciodata , ai inceput sa ai pretentia ca nu esti pe val pt ca spui adevarul si asta deranjeaza. Daca vrei sa vezi un individ ce spune adevarul gol golut , chiar si despre tine, priveste te rog la concitadinul tau Radu Banciu . Dar tu nu te vei ridica vreodata la nivelul acestuia, nici macar nu ai reusit prin trecut sa il egalezi macar pt o fractiune de secunda. Comparativ cu Banciu esti un Mitic , un diletant , un superficial, un mercenar de pressa. De ce de Banciu nu zice nimeni ca e platit de unul ori altul ? Pacat, incepusei bine, insa ai cedat imediat, si ai dat-o de gard cu istoria .Banciu este ala ce poate xice ca este blamat ca arunca cu adevarul dureros peste fata oamednilor obisnuiti sa se minta singuri. Tu insa nu, tu prezinti povesti convenabile sefilor tai , sub pretentia de adevar. Ia carnetelul, pixul si ia notite de la Banciu .

Gherman e o spaga a micilor puteri (Ungaria).Isi mai linge degetele unsuroase de slana si mai scrie, yet another, articol la fel ca si celelalte.

Prost articol, se vede ca esti in pana de idei, stai rau de tot cu inspiratia. De ceva vreme, bati cuvinte noi la aceeasi idee, fara sa aduci nimic proaspat . Te-ai ramolit , de-aia te inseala si nevasta , de-aia ti-a scazut rating-ul, eu in locul tau m-as intoarce in Mures, deja aci in Cluj nu mai ai nici un fel de sustinere decat de la aia ce au interese de la tine .

Din pacate toate lichelele au devenit ziaristi si politicieni. Se injura unul pe altul pt ca sponsorul plateste iar cant ajunge sponsorul lui la putere prin asemenea mizerii se comporta tot ca un mizerabil. Orice asemanare cu cazul ziaristului Gherman e pur intamplatoare.

Reformele majore care au bazele Romaniei moderne au fost facute A.I.Cuza

http://www.historia.ro/exclusiv_web/general/articol/reformele-lui-cuza-s...

Fanariotii erau oameni scolati din cartierul FANAR al ISTAMBUL-ului si au ajuns in tarile romanesti datorita protectiei asigurate de rusi fratilor ortodocsi romani,in intelegerile cu otomanii.Nici unul n-a fost musulman.Mavrocordat de exemplu a domnit in ambele tari romanesti si in ambele a incercat sa alfabetizeze clerul majoritar analfabet si dupa unii a fost protestant.
Esenta mizeriei romanesti a fost este si va fi ORTODOXIA.Ea ne-a izolat de Europa civilizata,de cultura,de educatie,de civilizatie ne-a tinut analfabeti si a creeat profilul moral infect al natiei romane.

Nu avem politicieni cum nu avem nici ziaristi. Tu esti oglindirea lui Ponta in mseria de ziarist. Absolut acelasi stil mitoman, dezinformator , imgamfat plin de el, dar zero, efectiv zero in tot ce presteaza .

Nu cred ca esti Craiovean, deoarece aici se face scoala. Mai bine-ti spui doljean, probabil esti din Rast, Sadova, Boureni, zone mai defavorizate, de unde invatatorii ori au raposat de ani, ori s-au dus pe afara. Te rog nu mai posta in numele unui centru cultural, mai ales cu asemenea carente in exprimare!

Pelendava, se vede treaba ca nu deosebesti greseala de exprimare de greseala de dactilografiere. Din pacate, nu dau atentie acestor ziaristi , la fel de corupti ca si politicienii, de genul Gherman, ce scriu la comanda unora.si nici macar nu scriu credibil, realist , argumentat . Daca esti fan Gherman, , cu siguranta coeficientul tau de inteligenta este sub normal.Sau esti ungur, si atunci este si mai normal. Si in necazul tau am sa mai postez .

Prosteaza cat vrei, dar te rog nu folosi Craiova ca user, iti sugerez Pata Rat, Simileasca, Ferentari ori sfertodoctu, mitocanu, prostu, ceva care ti se potriveste.

Ramane cum am stabilit. Treci la alfabetizare, esti jalnic. Cine se gaseste sa dea sfaturi... Ba fasui , chiar nu-ti este jena? Esti un analfabet ordinar, vai de mama ta!

Pelendava, hai sictir, tarane. Pe tien te deranjeaza ca iti este atacat berbecul de Gherman, spune-mi pe cine admiri sa-ti zic cine esti. Am stabilit ca mananci rahat , deci poti manca in continuare . Eu nu-ti dau sfaturi, eu observ si atat. Mai incearca , sa vedem ce mai iese de la unul ca tine

Pelendava, se vede treaba ca nu deosebesti greseala de exprimare de greseala de dactilografiere. Din pacate, nu dau atentie acestor ziaristi , la fel de corupti ca si politicienii, de genul Gherman, ce scriu la comanda unora.si nici macar nu scriu credibil, realist , argumentat . Daca esti fan Gherman, , cu siguranta coeficientul tau de inteligenta este sub normal.Sau esti ungur, si atunci este si mai normal. Si in necazul tau am sa mai postez .

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide